Footcare Krommerijn 2021©         Gezondheidscentrum De Loswal, Langstraat 4-A, Bunnik      T 06-13529668      info@footcarekrommerijn.nl

Uw voeten in professionele handen!
Voetverzorging bij diabetici

Als diabetespatiënt is het zeer belangrijk om de voeten regelmatig te laten verzorgen, ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn, is het aan te bevelen enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een pedicure te gaan.

In principe is een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici, alleen moeten we voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken.

Als diabetespatiënt bent u extra kwetsbaar als u eelt, kloven, likdoorns, ingegroeide nagels of wondjes heeft en in veel gevallen zijn de voeten extra gevoelig.

De eerste behandeling bij diabetici is een uitgebreide behandeling doordat we gelijk een voetonderzoek uitvoeren. Dit onderzoek bestaat uit het testen van het diepe en oppervlakkige gevoel, de doorbloeding en een schoenonderzoek.

Alle gegevens verzamelen van u in de behandelkaart waardoor wij goed de conditie van uw voeten kunnen volgen en indien nodig kunnen adviseren om naar de huisarts of diabetesverpleegkundige te gaan.