Footcare Krommerijn 2021©         Gezondheidscentrum De Loswal, Langstraat 4-A, Bunnik      T 06-13529668      info@footcarekrommerijn.nl

Uw voeten in professionele handen!
Voetverzorging bij reumatische aandoeningen

Door reumatische aandoeningen kan het zijn dat de voeten extra gevoelig worden. De huid wordt dunner en ook stijfheid van de gewrichten kunnen een pijnlijk gevoel geven. Het regelmatig controleren en laten behandelen van de voeten kan dan noodzakelijk zijn. Een zachte aanpak is dus vereist. Verder kunnen wij deze cliënten helpen door eelt en likdoorns te verwijderen, deze geven namelijk extra pijn.

Als reumapatiënt, heeft u bijna altijd te maken met ongewenst eelt- en likdoornvorming aan uw voeten, dit komt door dat de voetstand veranderd, het weefsel onder de bal van de voet verschuift of wordt dunner, en schoenen die niet goed (meer) passen.

Als reumapatiënt kunnen ook uw nagels veranderen, dit komt doordat uw tenen in verdrukking komen omdat er te weinig ruimte is in de schoenen door stand verandering van de voeten. Regelmatig zien we verkleuringen, verdikte of juist extreem dunne nagels, ruwe of brosse gespleten nagels (schuurpapier nagels).

De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed .Kijk hiervoor goed uw polisvoorwaarden na van uw aanvullend pakket. De verzekeraar vraagt vaak om een verwijzing van de huisarts, neem deze verwijzing ook mee naar uw pedicure bij de eerste behandeling.


De uitspraak ‘rust roest’ is voor mensen met reuma zeker van toepassing. Het is dan ook goed om dagelijks enige voetoefeningen te doen om uw gewrichten soepel te houden.